Tekentaal

De taal van de tekens.
Logo digitaal tekentaal (340-150)

Tekenen is behalve lekker creatief bezig zijn ook ‘praten op papier’, een bijzondere vorm van communicatie. Tekenen is een natuurlijke manier om dat wat in ons leeft en belangrijk is, naar buiten te brengen en te laten zien in beeldende taal. Wat met woorden niet verteld kan worden, wordt zichtbaar in de tekening, de tekentaal.

Emotie
Tijdens het tekenen worden de gedachten, het gevoelsleven, de fantasie, dromen en gevoelens van angst, verdriet of woede zichtbaar. Een kind ‘vertelt’ in feite op papier wat hem bezig houdt, waar het kind plezier aan beleeft, bezielt, beangstigt, verwart, maar ook wat hij nodig heeft, zonder dat het kind zich hiervan bewust is.
Rianne kijkt samen met het kind naar zijn verhaal, de tekening is dan hulpmiddel om in gesprek te komen.

Aanreiken
Ik reik technieken en opdrachten aan die onbewuste beelden zichtbaar te maken. Deze beelden helpen het kind om te voelen. Ze ervaren hun eigen energie en gaan daarmee aan de slag.

Bewust worden van het onbewuste en daarmee aan de slag gaan.

Welkom!

Beste bezoeker,

Van harte welkom op TekenThuis.nl. Een website over de creatieve therapie van Rianne Leemhuis. Tekenthuis is tijdelijk gesloten i.v.m het coronavirus, wel ben ik telefonisch bereikbaar.

Wat is TekenThuis?

TekenThuis: thuis voelen in de tekening, thuis komen bij jezelf...

TekenThuis: een plek om te tekenen, creatief te zijn, in beeld brengen wat je bezig houdt.

Bij tekenthuis kun je in lijnen en kleuren vorm geven aan je gevoel en door de tekentaal in gesprek komen.