Doelstelling

Kinderen hebben van nature de behoefte zich creatief te uiten

Elke ouder wil graag dat het goed gaat met zijn of haar kind: thuis, op school, met de vriendjes en vriendinnetjes. Soms gaat het door omstandigheden minder met het kind. Het kind laat ineens heel ander gedrag zien: dingen kapot maken, stiekem zijn, boos worden, verdrietig of heel erg stil zijn. Of het heeft lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn en buikpijn.

Misschien is het kind bang, wordt hij gepest, is het onzeker of faalangstig. Of er iets ingrijpends gebeurd: een scheiding of een sterfgeval. Wanneer het kind ‘last’ heeft van zijn klachten of gedrag, is hulp nodig. Niet door veel te praten, maar door te doen en te ervaren. Dat is wat kinderen aanspreekt. Immers, kinderen hebben van nature de behoefte om zich creatief te uiten. Het kind heeft vaak niet het idee dat het ‘in therapie’ is. Door middel van creatieve opdrachten uit het kind zijn of haar emoties en komt weer beter in zijn vel.

 

Wat kan er veranderen door tekentherapie?

- beter omgaan met emoties, angst, boosheid, verdriet
- een positiever zelfbeeld ontwikkelen
- verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
- steviger in je schoenen staan, lekker in je vel zitten.

Welkom!

Beste bezoeker,

Van harte welkom op TekenThuis.nl. Een website over de creatieve therapie van Rianne Leemhuis. Tekenthuis is tijdelijk gesloten i.v.m het coronavirus, wel ben ik telefonisch bereikbaar.

Wat is TekenThuis?

TekenThuis: thuis voelen in de tekening, thuis komen bij jezelf...

TekenThuis: een plek om te tekenen, creatief te zijn, in beeld brengen wat je bezig houdt.

Bij tekenthuis kun je in lijnen en kleuren vorm geven aan je gevoel en door de tekentaal in gesprek komen.